fotball 

  SIL Fotball

Trenerforum - Stig Johansen 23.08.3028

Fint om du melder fra til Stian Haugnes om deltakelse på trenerforumet (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / 995 71 027).

Fotball

Treningstider 01 - V2018

Treningstider 02 - V2018

Treningstider 03 - V2018

Fotball

Tilsammen 18 spillere fordelt på to lag representerer Svolvær IL under Norway Cup 2017. J14 deltar med 10 spillere og J13 med 8 spillere, hvorav 4 av disse til vanlig spiller for Kabelvåg IL. 

Lørdagen ble brukt til reise Svolvær - Evenes - Oslo, med parade og konsert på ettermiddagen/kvelden for jentene. Spente jenter tok tidlig kveld for å være klar til avspark i Norway Cup og for egen del kl. 09.00 og 10.00 søndag.

00 - SEM - Apningssermoni
Foto: Stig E. Mortensen

J13 - Gruppespillkamp 1: Svolvær IL - Borg 9-2
Etter noen minutters innledende stillingskrig klarte SIL, anført av en god Dina Nilsen, å ta kontroll over midtbanen. Gjennom dette skapte laget mye fin fotball fremover og slapp motstanderene til svært få avslutninger. Spillerne jobbet meget godt og innsatsen ble belønnet med en sterk 5-0 ledelse til pause. Etter pause gikk motstanderen offensivt til verks og reduserte to ganger før SIL igjen fikk kontroll og kunne kontrollere kampen inn til en flott 9-2 seier. Hele 5 målscorere vitner om en flott lagseier.

Les forøvrig artikkel i Lofotposten (+)

01 - LJ - J14 - Seier 9-2
Foto: Laila Juliussen

J14 - Gruppespillkamp 1: Svolvær IL - Mauseidvåg og Solevåg 1-6
SIL var med i kampen selv om pauseresultatet var 1-3. I andre omgang var det fortsatt jevnt første halvdel av omgangen, mens laget falt litt sammen mot slutten og sluttresultatet ble tilslutt 1-6. Det var langt jevnere når det kom til ballinnehav, men motsanderen var sterkere og bedre i begge endene av banen. Jentene er vant til å spille på brede 7'er bane, og de smale 7'er banene på Valle Hovind var derfor uvant og noe de ikke helt klart å omstille seg til under kampen.
 01 - LJ - J13 - Tap 1-6
Foto: Laila Juliussen

Lagene har ellers sett seg litt rundt i byen. Noen har vært på Frognerbadet, mens andre har besøkt taket på Operahuset. Videre mat på McDonalds i samlet gruppe. I morgen venter gruppespillkamp for begge lag. J13 skal til Valle Hovind og møter Bergsøy IL kl. 09.00, mens J14 skal til Abildsø og møter Strindheim IL 1 kl. 13.15. Lykke til, jenter!

01 - SEM - Frognerbadet
Foto: Stig E. Mortensen

01 - RBL - Operataket
Foto: Remi Bolsøy Lyngmo

Fotball

Som vanlig deltar Svolvær Idrettslag Fotball med mange lag på forskjellige turneringer nå på sommeren.

Klubben var godt representert med flere lag i Gratangenturneringen og Funn Cup i Narvik. Vi har videre sendt flere "gjestespillere" til andre klubber under Piteå-turneringen (Mjølner, Medklia og Innstrandnes).

Umeå Fotbollsfestival og Norway Cup

Umea-2017-00

Nå står Umeå Fotbollsfestival og Norway Cup for tur og Svolvær IL stiller som vanlig sterkt, også her. I Umeå er klubben respresentert med tilsammen 4 lag, mens klubben stiller med 2 lag i Norway Cup. Under kan dere følge resultatene for de enkelte lagene. Første dag i Umeå har resultert i to seiere, en uavgjort og ett tap. Norway Cup starter først søndag morgen. J13-laget i Norway Cup er forøvrig et samarbeidslag mellom Svolvær IL og Kabelvåg IL.

Umeå

G13: http://umeafotbollsfestival.com/2017/result/team/10441719/matches

G14: http://umeafotbollsfestival.com/2017/result/team/10905935/matches

J15: http://umeafotbollsfestival.com/2017/result/team/11772788/matches

G16: http://umeafotbollsfestival.com/2017/result/team/11249938/matches

Norway Cup

 J13: http://results.cupmanager.net/6339495,2017,nb/division/11605691

J14: http://results.cupmanager.net/6339495,2017,nb/division/11763548

 Umea-2017-01

Alle foto: Svenn Anders Olsen

Fotball

Felles innbetalingsdag

Fotball

Oppdatert pr. 11.01.2017

Treningstider-innendørs-2017-KØH

Treningstider-innendørs-2017-Svolvaer-skole

Fotball

Samlet bilde-vinnere

SIL Fotball hadde sesongavslutning for spillere, trenere og ledere i 10. etasje på Thon Hotel forrige uke.

De enkelte lagene ble tatt frem og trenerne fikk tildelt rose av styret som ledet arrangementet. A-laget og G16 ble ekstra hedret som kretsmestere i sin klasse.

Etter pizza og brus ble året spiller, årets kaptein og årets krumtapp annonsert.

Fortjente vinnere dette året var;

Årets spiller: Edvard Helmersen Lind

Årets kaptein: Ryan Wahl

Årets krumtapp: Susanne Jørgensen

Etter prisudelingen, der også Tord Nilsen og undertegnede ble hedret for sin innsats for SIL, ble kvelden avsluttet med bilder/video fra årets sesong.

 

Edvard Lind

Årets spiller: Edvard Lind

Ryan Wahl II

Årets kaptein: Ryan Wahl

Susann Jørgensen

Årets krumtapp: Susanne Jørgensen

Fotball

Avslutning-sesongen-2016

Fotball

17. november 2016 er det oppstart på delkurs 2, Grasrottreneren i Svolvær.

I samarbeid med Svolvær IL, inviterer Hålogaland Fotballkrets med dette til NFF grasrottrenerkurs, delkurs 2 – Barnefotballkurset -  i Svolvær og Kabelvåg. Tidspunkt for gjennomføring:

  • Fredag 17. november kl. 18.00 – 21.00
  • lørdag 18. november kl. 10.00 – 15.00
  • Fredag 24. november kl. 18.00 – 21.00
  • Lørdag 25.november kl. 10.00 - 15.00

Instruktør: Terje Hansen

Oppmøte fredag 17.november på klubbhuset til Svolvær IL. Her får dere info om veien videre.

Påmelding og mer info:
https://www.fotball.no/kretser/haalogaland/utdanning/nff-grasrottrener-utdanningen/2016/grasrottrener-delkurs-2---svolvar/

Fotball tavle hvit ramme

Fotball

Alle lag i klassene der SIL deltar går enten til A-sluttspill eller B-sluttspill. A-sluttspill er forbeholdt 1. og 2. plassen i puljen, mens 3. og 4. plass går til B-sluttspill. Gjennom dette oppnår turneringsarrangøren at alle lag oppnår 4 lovede kamper, samtidig som alle får kjenne på sluttspillfølelsen. Dagens kamper for SIL-lagene gikk veldig tett og det var derfor vanskelig å få med seg alle kampene.

SIL G16 7'er
7'er laget i G16 klassen møtte i 1/16-finalen i B-sluttspillet Trio IL. Svolvær IL åpnet bra og ledet 1-0 før Trio utlignet til 1-1 før pause. Etter pause tok SIL ledelsen igjen 2-1 før Trio scoret på et uheldig selvmål av SIL. Trio scoret ytterligere ett mål og vant tilslutt 3-2. SIL sitt G16 7'er lag er med det ute av turneringen.

Når en ser tilbake på kampene og resultatene føles det som det har vært litt stang ut resultatmessig, og noe varierende spillemessig.

SIL G16 7er - Dag 2 9

Foto: Remi Bolsøy Lyngmo

 

SIL G16 11'er
På bakgrunn av tidligere meritter og flotte resultater i gruppespillet hadde vi visse forhåpninger om å avansere videre fra 1/32-finalen i A-sluttspillet. En har dog gjerne lite kjennskap til motstanderlagene og det kan være ganske tilfeldig om lagene en møter er sterkt eller svakt.

SIL ble presset hardt på defensiven i 1. omgang mot Åsane 1. SIL skapte svært lite og laget klarte ikke holde ballen i laget og gjøre noe fornuftig med den. Ikke uvanlig når en er hardt presset blir det en klarering uten adresse og påfølgende defensiv jobbing. Åsane 1 hadde en del sjanser, og SIL må si seg heldig med at stillingen var 0-0 til pause. Åsane var et godt organisert lag som spilte tøft. Svært tøft. Det ble mange dueller der SIL-spillerne følge seg snytt for åpenbare frispark. Etter en pauseprat, medvind i ryggen og noen bytter var det et langt bedre SIL-lag i 2. omgang. Her var en fullt ut på høyde med motstanderen, selv om angrepsspillet fortsatt bar preg av lange klareringer som gode Åsane 1-stoppere hadde bra kontroll på. Vel 5 min. før slutt får Åsane 1 et mål etter et skudd som går i tverrligger og ut. En Åsane 1-spiller er først på ballen og setter den kontant i mål. Det blir en noe kaotisk avslutning med skader og rødt kort til Åsane (gult nr. 2 for samme spiller og dermed rødt). Praksis synes å være at det ikke legges til tid i turneringen ved skader mv. så det ble lite tid til å utligne. Åsane 1 vant tilslutt 1-0 og tok seg dermed videre til 1/16-finalen. SIL-guttene er dermed ute av turneringen. Kampen sett under ett er det nok fortjent at Åsane 1 vant, men SIL sitter med en følelse av at en fikk lite kompensasjon for det tøffe spillet til motstanderen. Det er også uvant for guttene med gress og en kunne se det i enkelte situasjoner. Det var imidlertid ikke tvil om at dette var et godt lag som tydelig hadde jobbet mye med også de mer taktiske aspektene med fotballen. Vi har også forstått det slik at de har landslagsspillere og regionsspillere på laget.

Det vil alltid være interessant å se hvor langt motstanderlaget går i turneringen for å få en pekepinn på egen prestasjon. Åsane 1 vant sin 1/16-finale mot Sunndal IL Fotball 3-0 og sin 1/8-finale mot Fauske/Sprint 7-1. Dette viser at en nok har vært ganske uheldig med trekningen og møtt ett av de aller sterkeste lagene i klassen. Alt i alt har guttene levert god innsats og gode resultater, selv om prestasjonene innimellom har vært litt ujevne.

Dag 4 - SIL G16-11er 1

Foto: Remi Bolsøy Lyngmo

Ytterligere bilder kommer.

SIL J14 7'er
Jentene møtte i sin 1/16-finale i B-sluttspillet Øystre Slidre IL. SIL-jente var best i begge omgangene, men ballen ville ikke i nettet. Spenningen økte for heiagjengen til et nesten umenneskelig nivå når også 1. ekstraomgang endte målløst. 2. ekstraomgang så også så ut til å ende uten mål, men 15 sekunder før slutt scoret SIL og jente er dermed klar for 1/8-finale i B-sluttspillet. En bra kamp av SIL, selv om laget har slitt litt med å score mål.

1/8-finalen for jenten gikk tidlig torsdag morgen. Laget måtte opp grytidlig pga. noe reiseavstand. Motstander var Blindheim IL, og lag viste nok en gang bra defensiv kontroll og vant tilslutt fortjent 1-0.

Kvartfinalen gikk senere på dagen og motstander her var KFUM-Kam. Oslo. SIL hadde klart og mobilisert en bra heiagjeng der foreldre og spillere og støtteapparat fra G16 lagde god stemning. Jentene har tilsvarende vært flink til å heie på guttene under deres kamper. Flott med støtte på tvers av lag og klasser i klubben. 1. omgangen ble preget av veldig mye bra SIL-spill der spillerne kombinerte flott og kom til mange fine målsjanser. Virkelig artig å se på. SIL fikk et tidlig mål (selvmål), og selv om en misbrukte en del muligheter og bare ledet 1-0 etter 1. omgang ga det håp om godt resultat totalt sett. I 2. omgang kom dessverre KFUM-Kam. Oslo mer med i spillet og de skapte noen store sjanser de godt kunne scoret på. De gjorde imidlertid ikke det, og kampen endte med det 1-0 til SIL. Dette var tredje seieren på rad med 1-0. Forsvarsspillet har vært bra og jente har jobbet iherdig med 1. og 2. forsvarsjobben. Mulig har det gått litt utover angrepsspillet når en ser på antall scorede mål, men det var flott å se innsatsen jente la ned i forsvarsarbeidet.

I semifinalen torsdag kveld møtte laget et sterkt Trønder-Lyn. Trenere var på forhånd klar over dette lagets styrker, men håpet å kunne demme opp for disse. Det ble en tung 1. omgang for SIL der en i stor grad var presset av et svært velspillende motstanderlag. De hadde en veldig god midtbanespiller som fikk dirigere spillet og hurtige og avslutningssikre vinger. Pauseresultatet var 6-0 til Trønder-Lyn og en leksjon i god og effektiv fotball. Kampen er selvfølgelig i realiteten over, men SIL-jentene viser god moral og klarer 1-1 i andre omgang slik at sluttstillingen ble 7-1.

Til tross for et tap avslutningsvis har jentene levert mye gode prestasjoner og oppnådd fine resultater, særlig i sluttspillet.

Dag 5 - J14 1

 

Dag 5 - J14 2

Dag 5 - J14 3

DSC 6583 Medium

DSC 6589 Medium

Foto: Ida Maasvær Mellingsæther (3 første) / Remi Bolsøy Lyngmo (2 siste)

 

Fotball

Side 1 av 6