SIL-logo 

  SIL Felles informasjon

akedag-jan-levi-brinchmann

Svolvær Idrettslag inviterer til akedag på Linken søndag 10. mars kl 12.00. – Kom å vær litt barnslig sammen med oss, oppfordrer Jan-Levi Brinchmann, leder i trimgruppa.

Idrettslaget legger vekt på at dette skal være et uhøytidelig familiearrangement, der det viktigste er at folk kommer seg ut i marka og har det gøy.
⁃ Byens befolkning har gjennom 100 år støttet Svolvær Idrettslag, både når det har gått bra, men også når idrettslaget virkelig har hatt behov for hjelp. Derfor ønsker vi også å benyttet jubileumsåret til å takke byen, og gi noe tilbake. En akedag er en enkel, men passende måte å gjøre det på, sier leder i SIL, Edd Meby.
⁃ Dessuten; aking er jo artig! Det passer for alle og krever lite utstyr.

Det er veien ned fra Linken som er utpekt som arena. Bredden på veien, lengden på løypa og det ikke alt for bratte terrenget gjør dette området godt egnet til å ake i. Målområdet blir nede ved huset til Svolvær Pistolklubb, og lengden på løypa vil variere fra klasse til klasse. SIL lager en barneløype, en trimløype og en konkurranseløype. De alle yngste får en tilpasset distanse som ikke er så bratt, mens de eldste og tøffeste kan ake på tid hele veien fra Linken og ned.

SIL ønsker selvsagt å tilby deltakerne de de aller beste forhold, og har søkt lokal ekspertise for å få dette til. Løypemakerne fra Kabelvåg skiklubb har sagt seg villig til å kjøre opp traseen lørdag 9. mars.
– Det er vi veldig takknemlig for. Da er det saken i de beste hender, sier Jan Levi Brinchmann i trimgruppa i SIL.
⁃ Hva slags redskap kan man ake på?
⁃ Hva som helst. Akebrett i alle mulige fasonger, plastpose, på rumpa eller på rattkjelke. Kanskje noen vil lage en hjemmesnekret farkost? Kreative innslag vil bli ekstra premiert, sier han.

Alle som deltar vil få en premie, og Brinchmann opplyser om at Røde Kors hjelpekorps vil være tilstede på akedagen.
– Hvis noen er dårlig til beins, men ønsker å komme opp for å se, så vil disse være behjelpelig med skutertransport, forteller han.

Parkering er en utfordring hvis det blir mange somønsker å være med på akedagen. Det er begrenset med plass langs Kongsvatnveien, så arrangørene oppfordrer folk til å ta beina fatt denne søndagen og ellers bruke sunn fornuft når de parkerer. Kiwi har vært velvillig når det gjelder å bruke parkeringsplassen, men ber folk om å ikke legge beslag på plassene nærmest inngangsdøren.

Kategori: Svolvær IL