Fire nye æresmedlemmer i Svolvær IL!

Idrettslaget har hatt som tradisjon at æresmedlemskap deles ut i jubileumsår, og i år er intet unntak. Under fredagens feiring av idrettslagets 110-årsjubileum ble det utnevnt fire nye æresmedlemmer.

Retningslinjene for tildeling av æresmedlemskap er følgende:

  1. Utmerkelsen tildeles medlemmer i Svolvær IL som har skilt seg ut sportslig eller administrativt, eller har fremmet idrettslagets formål og idealer på en uegennyttig måte.

  2. Den tildeles personer som har vært et forbilde og fremmet Svolvær ILs interesser i forhold til offentlige myndigheter og lokalsamfunnet for øvrig, og på den måten sikret interessen og tilslutningen til idrettslaget hos barn, ungdom, voksne og foreldre. 

  3. Æresmedlemskapet deles som en hovedregel ut ved idrettslagets markering av jubileum.

Under kan du lese begrunnelsene for at Kirsti, Petter, Per-Arne og Trond fikk tildelt æresmedlemskap:

1. Kirsti Liland.
Hun startet som spiller på damelaget i håndball, og har vært trener i klubben i rundt 30 år. Hun har spilt aktivt på hobby-lag og entret banen i voksen alder på "show-kamper". Hun har holdt liv i Oldgirls-laget nesten på egenhånd. Dette er en dame som aldri gir seg. Som spiller var hun taktisk god, med en spennende skuddarm og godt blikk for sine medspillere. Selv om spensten kunne vært bedre, var det ingen problemer å få skudd fra distanse til å treffe nettmaskene. Disse kvalitetenehar hun lært videre til nye unge utøvere. Hun har vært flink til å lære videre teknikk, taktikk og det å spille hverandre gode.
Kirsti har vært en markant skikkelse i håndballgruppa siden hun flyttet til Svolvær. Helt siden hun kom som spiller til klubben, har hun vært levende interessert i klubbens utvikling. Gjennom tilrettelegging av kurs og innhente profilerte forelesere som Frode Kyvåg og Marit Breivik, har hun vært opptatt av kompetanse i trenerapparatet, så vel som utvikling av spillere.
Kirsti samarbeider godt med alle klubbene i Lofoten og ser nytten i å være utviklende sammen. Talentutvikling har vært et mantra og hovedmål i all jobb rundt spiller. Men talentutvikling er også holdning-og verdiformidling. Hun har lært spillerne meningen med dugnadsånd og det å være en viktig brikke i klubbens liv.
Kirsti er et sprudlende og sosialt medlem i SIL. Hun er ekstremt god på å dra med seg menneskene hun er sammen med, og inspirerer alle til å bidra. Det er alltid gøy å være på lag med Kirsti.
Vi kommer ikke på alle prosjekter, verv, sosiale tilstelninger, dugnader og "happenings" Kirsti  har stått som leder og utvikler av.
Hun er virkelig et æresmedlemskap verdig.


2. Petter Rikard Solli.
Helt siden Petter flyttet til Svolvær har han vært en markant skikkelse i idrettsmiljøet i Lofoten. Det er jo spesielt i fotballen han har markert seg som trener for a-lag i SIL, jentelag i SIL og konsulent for diverse andre lag. Ingen Bend it cup eller Eat,move,sleep uten at Petter har bidratt fra start til slutt. Han har vært medlem i anleggskomiteene til SIL og Knausen, og deltatt aktivt med å bygge 2 kunstgressbaner. Medlem i sportslig utvalg, der han i dag er leder.
Med setifikat for minibuss har det aldri vært nei i Petters munn, når andre lag manglet sjåfør, det være seg til Reine eller Narvik.
På Stranda Stadion og Svenningsletta har og er Petter ulønnet "vaktmester". Søppelplukking, glemte klær og utstyr. Petter ordner opp.
Petter har siden 2004 (varamedlem) vært med i Idrettsrådet i Vågan. I dag er han leder. Her viser han et nesten like stort engasjement for de andre idrettene som fotball. Sandvolleyball banen på Stranda var Petter arkitekten bak.
Petter kan beskrives som en med brennende engasjement for å gi idrettstilbud til barn, unge og voksne, og spesielt innenfor fotball. Han har en erfaring og kompetanse som gjør det vært å lytte til han.
Petters gode holdninger er noe alle som driver med idrett kan lære av. Alltid lojal, fair og lærevillig.
Idretts venn.

3. Per-Arne Wahl.
Fra Per-Arne kom inn i fotballgruppa i SIL har han bidratt i en rekke roller, noe av disse samtidig. I en årrekke i styret i fotballgruppa, samtidig som han trente lag i klubben. Senest i 2022 var han trener for a-laget i SIL. 
Det største "hjertebarnet" til Per-Arne er imidlertid anleggs-siden. Her har han lagt ned et betydelig antall timer i løpet av årene med å holde orden på baner, kommunalt anlegg og SIL klubbhuset(barnehagen). Han har vært "ustoppelig" når han ikke var fornøyd med "rikets tilstand" på anlegget på Stranda.
Per-Arne er en av de som har fortsatt for "fullt" i klubben, selv om egne barn forlengst har forlatt.
En ildsjel som tydeligvis ikke har tenkt å gi seg enda.


4. Trond Karlsen.
Trond har vært i SIL siden han startet opp i bydelsserien i fotball som Harald Johansen styrte. Spilte aldersbestemt hele veien i SIL, og fikk sin første a-lags kamp i 1968. Står i dag med mellom 4-500 a-kamper for SIL. Er historisk toppscorer i klubben. Dugnad for klubben og laget har alltid Trond stilt på, enten det var messe, bingo eller flyttesjau.
Da helsa(les føttene) begynte å svikte ble spissen omskolert til trener. Det var spesielt a-laget han deltok som trener på, men det ble også trenervirksomhet i aldersbestemte klasser og drev noen år som keepertrener for både aldersbestemte spillere og  seniorer. Helsa har de siste årene satt stopp for disse aktivitetene, men en aktiv karriere i Svolvær Idrettslag i over 60 år står det respekt av. En levende legende for de som fikk spille med han å oppleve han som trener.


Vi gratulerer så mye, og takker for lang og tro tjeneste!

Svein Egil Torbergsen