G16 gikk til topps i Umeå Fotbollsfestival!

SIL G2009 og G2008 deltok med hvert sitt lag under Umeå Fotbollsfestival. G2008 gikk hele veien og tok med seg pokalen hjem til Svolvær!

Turneringen besto av 349 lag fordelt på 96 klubber. I klassen til Svolvær G16 var det 7 lag, der seks av dem var svenske. Kampene varte i 2 x 20 minutter i grunnspillet og i 2 x 25 minutter i sluttspillet.

Svolværguttene fikk en god start på turneringen med 2–1-seier mot Bollstanäs SK.

– Vi er best i den kampen og vinner fortjent, ifølge treneren.

I kamp nummer to gikk det derimot noe tråere. Motstander Umeå scorer to tidlig i første omgang og vant til slutt 3–0. Dermed måtte Svolvær ha poeng i neste kamp, mot Gimonäs. Det ble en spennende kamp.

– Vi blir liggende under 0–1, men retter det opp igjen og utligner til 1–1. Da gikk vi videre til semifinalen som nr-to-laget i gruppa.

Motstander i semifinalen var Kubikenborgs IF. Her spilte Svolvær-guttene godt, ifølge Rød.

– En bra kamp av oss. Det var jevnt og tett. Vi scorer sju-åtte minutter før slutt og avgjør kampen.

Da var plass i finalen et faktum. Der ventet Umedalens IF, som blant annet slo laget Svolvær-guttene tapte 0–3 mot i gruppespillet, Umeå.

I finalekampen sto det 0–0 til pause. Svolvær var gode før hvilen, og enda bedre etter. De scoret hele tre mål i løpet av de første fem-seks minuttene i andre omgang. Kampen var i realiteten avgjort.

– Endelig var vi effektive, men vi hadde også andre sjanser vi kunne scoret på. Vi hadde god kontroll. Guttene var veldig påskrudd i denne kampen, understreker Rød.

Svolvær G16 kjenner hverandre godt og har spilt sammen i nærmere ti år.

– Det er en solid gruppe som har vært stabile over tid, poengterer Rød.

Svolvær IL stilte også med G15-laget i turneringen, som består av spillere som er født i 2009. Dette laget røk ut av semifinalen i B-sluttspillet etter 0–1 tap mot Selånger SK Röd.

Dette var for øvrig ikke første gang Svolvær IL har vunnet turneringen i Umeå. Svolværs G14-lag, med flere av de samme spillerne som vant i år, gikk til topps i 2022.