Inger svømte årsklassemesterskap!

For første gang i Svolvær IL Svømmings historie har en en svømmer deltatt i ÅMØ (årsklassemønstring), hvor landets beste svømmere i årsklassene 2006-2009 konkurrerer.

Inger Marie Olsen Kristiansen (14) fikk svømme mot de beste på sitt årskull i Lambertseter Bad i helga, hvor bare de 30 beste i hver årsklasse kan kvalifisere seg til å delta.

Inger var kvalifisert som nr. 19, etter helgens prestasjoner endte hun på 22. plass sammenlagt.

Best plassering fikk hun på 100 meter butterfly, hvor hun fikk en 12. plass.

- Det har vært en veldig lærerik helg for Inger, hvor hun har fått se og kjenne på hvor nivået ligger rundt om i Norge, sier trener Kia Bager, som reiste sammen med svømmeren til Oslo.

- Det var mye nervøsitet og spenning som skulle takles. Hun har levert kjempegodt med tanke på at hun aldri tidligere har konkurrert utenfor Nord-Norge, og har blitt mange erfaringer rikere, sier Bager.

Det ligger enormt mye trening bak å kvalifisere seg til ÅMØ.

- Jeg trener svømming seks dager i uka, i tillegg har jeg kjørt på med basistrening i en lang periode. Jeg følte meg i god form og godt forberedt til denne helga. Selv om det ikke ble personlig rekord i alle øvelsene, så er jeg godt fornøyd. Nå vet jeg også mye mer om hva jeg skal jobbe videre med hjemme i Svolvær, jeg skal blir enda bedre og sterkere til neste år, sier Kristiansen selv.

Trener Kia Bager legger ikke skjul på at hun er imponert også over hvordan Inger taklet å delta på et stort mesterskap.

- Hvordan hun jobber med seg selv, også når tingene ikke helt går som planlagt, er imponerende. Hun har stor sett svømt pers på alle øvelser hele sesongen, sist på Svalbard for tre uker siden. Det er sjeldent at man svømmer pers og vinner hele tiden, og denne helgen var et eksempel på det. Det er bare bra for Inger å oppleve det. Nå reiser vi hjem til Svolvær og skal bygge videre på det gode grunnlaget hun har lagt og kommer sterkere tilbake, sier treneren.

Under følger Kia og Ingers vurdering av innsatsen på de ulike øvelsene:

400 fri.

- Ny personlig rekord, og løpet føltes veldig veldig bra. Inger var veldig fornøyd.

Tid: 5.11,13

200m rygg.

- Gikk ikke som forventet. Inger hadde problemer pusten og fikk ikke ut potensialet sitt.

Tid: 2.48,56

200m bryst.

- Et godt løp, uten at det ble ny personlig rekord. Kanskje har hun litt for lite erfaring med 200 meter distansene, dette skal bli et ekstra fokus til høsten.

Tid: 3.13,97

100m butterfly.

- Ett sekund bak pers, veldig bra svømt. Fikk litt for mange pustinger gjennom løpet, som kan ha gjort at det ikke ble rekord.

Tid: 1.14,09

200m individuell medley.

- Fint løp, hvor hun på papiret svømte 2 sekunder bedre enn personlig rekord. Men Inger vet hun kan svømme enda raskere, og var ikke helt fornøyd.

Tid: 2.46,77

Svein Egil Torbergsen