Tre svømmere til LÅMØ

Svolvær IL stiller med tre svømmere i LÅMØ, når de beste svømmerne i hver årsklasse i Nord-Norge skal konkurrerer i helgen.

LÅMØ (Landsdelens Årsklassemønstring) for region nord arrangeres i Tromsø 15.-17. mars. Der skal de beste svømmerne fra Nordland, Troms og Finnmark i årsklassene 2008-2013 konkurrere. Svolvær IL representeres av Inger Olsen Kristiansen (15), Thea Olsen Kristiansen (14) og Oskar Steffensen Kielland (13).

For å kvalifisere seg til mesterskapet må man levere godkjente tider i alle LÅMØ-øvelsene i andre konkurranser i kvalifiseringsperioden. Øvelsene det konkurreres i er:

• 400 m fri

• 100 m butterfly

• 200 m bryst

• 200 m rygg

• 200 m medley

Det er de 24 svømmerne med høyest sammenlagtscore fra disse øvelsene i hver årsklasse som er kvalifisert til å delta i LÅMØ.

Inger har deltatt på LÅMØ en rekke ganger tidligere. I 2022 kvalifiserte hun seg videre til ÅMØ (det nasjonale årsklassemesterskapet) etter sterke prestasjoner i LÅMØ. I 2023 deltok hun også som første svømmer fra Svolvær i NM Ungdom. For Thea og Oskar er det første gang de konkurrerer på landsdelsnivå.

– Det blir spennende å ha med to nye svømmere til LÅMØ. Svømmerne har lagt ned mye jobb inn mot dette stevnet, så jeg håper alle tre lykkes med å nå målene sine. Jeg ser frem til en flott helg med utøverne og masse god svømming, sier trener Ronny Kristiansen.

Thea og Oskar legger ikke skjul på at det blir spennende å prøve seg på en ny arena.

– Det blir første gang for min del på et litt større stevne, så jeg gleder meg, sier Thea.

– Jeg gleder meg både til turen og opplevelsen. Jeg føler meg heldig som får muligheten til å delta. Av øvelsene ser jeg mest frem til 400 meteren, sier Oskar.

– Jeg gleder meg til å konkurrere. De siste tre årene har jeg vært eneste deltaker fra Svolvær på LÅMØ, så i år er det artig å ha flere å reise sammen med, sier Inger.